فناوری اطلاعات و ارتباطات

Information & Communication Technology

فناوری اطلاعات و ارتباطات

Information & Communication Technology

مشخصات فرکانسی شبکه ی GSM


GSM در سه باند 900 ، 1800 و 1900 به کار گرفته می شود ، به طوریکه رنج فرکانسی هر یک از آنها در جدول زیر آمده است.

* مسیر Downlink : مسیر سیگنالینگ از طرف BTS به سمت  MSمی باشد.

* مسیر Uplink : مسیر سیگنالینگ از طرف MS به سمت BTS می باشد.


Range
(Uplink)
Range
(Downlink)
Freq-spaceBandwithNO.FreqName
935-960
(MHZ)
890-915
(MHZ)
200 KHZ25 MHZ124GSM900
1805-1880
(MHZ)
1710-1785
(MHZ)
200 KHZ75 MHZ374DCS1800
1930-1990
(MHZ)
1850-1910
(MHZ)
200 KHZ60 MHZ299PCS1900


شکل زیر فاصله ی فرکانسی بین مسیر Downlink و Uplink را نمایش می دهد.


مفهوم BSS در یک شبکه ی GSM


BSS یا Base Station Subsystem که به معنی زیر سیستم ایستگاه ثابت می باشد ، یکی از قسمتهای اصلی شبکه ی GSM است.

این قسمت وظیفه ی رادیویی سیستم را به عهده دارد و ارتباط رادیویی MS ها (واحدهای سیار) را کنترل می کند.

BSS از دو قسمت BTS و BSC تشکیل شده است و اینترفیس Abis را بین BTS و BSC و همچنین اینترفیس A را بین BSC  و MSC به کار می گیرد.

 

* BTS

BTS مسئول تبادل امواج رادیویی با واحد سیار و همچنین مسئول تبادل و کنترل اطلاعات با BSC می باشد. یک BTS شامل فرستنده و گیرنده های مستقلی می باشد که ارتباط هوایی و رادیویی را با واحد سیار بوجود می آورد و BTS کوچکترین واحد تأمین کننده ی سرویس در شبکه ی رادیویی سیار می باشد که به وسیله ی امواج رادیویی می تواند منطقه ی معینی از شبکه را که سلول نامیده می شود تحت پوشش قرار دهد و هر BTS با توجه به چگالی مشترکین در سلول می تواند از یک تا شش TRX آرایش شود. معمولاً برای هر BTS با توجه به طراحی پوششی برای آن منطقه می توان 3 سکتور در نظر گرفت.


وظایف عمده BTS عبارتند از:

- اجرای پرش فرکانسی (Frequency Hopping)

- رمزنگاری و رمزگشایی اطلاعات روی مسیر رادیویی

- گزارش کیفیت کانال ترافیکی خالی

- ارسال مستقیم اندازه گیریهای توان MS به سمت BSC

- عمل همزمانی بین MS ها و BTS مربوطه

- آشکار سازی قطار پالس های دسترسی تصادفی رسیده از MS های مختلف

- مدیریت خط سیگنالینگ بین BSC و MS

- تطبیق نرخ بیت و اجرای کدگذاری انتقال

 

BSC *

BSC در بخش رادیویی شبکه ی GSM قرار دارد و وظایف اصلی آن عبارتند از:

- مدیریت شبکه ی رادیویی

- مدیریت BTS ها

- ایجاد ارتباط با MS

- مدیریت شبکه ی انتقال

- برقراری ارتباط بین MS و MSC


BSC برای ارتباط با BTS از لینکهای سرعت بالا (T1 یا E1) روی اینترفیس Abis استفاده می کند و نرخ اطلاعات روی اینترفیس 16kbps ، Abis و روی اینترفیس A ، 64kbps است و برای سازگاری نرخ اطلاعات بین دو نُد BSC و MSC واحدی به نام TRAU یا Transcoder Rate Aduption Unit ، اطلاعات 16kbps را به 64kbps و برعکس تبدیل می کند.

قضیه ی نایکوئیست

قضیه ی نایکوئیست (Nyquist Theorem)


بر اساس قضیه ی نایکوئیست (Nyquist Theorem) در نمونه‌برداری از سیگنال‌های آنالوگ، برای این‌ که سیگنال گسسته-زمان به دست آمده قابل تبدیل به سیگنال اولیه باشد، باید نرخ نمونه‌برداری حداقل ۲ برابر بالاترین مؤلفه ی فرکانسی موجود (دو برابر پهنای باند) در سیگنال اولیه باشد. برای مثال در مورد صوت انسان که حداکثر فرکانس آن ۴ کیلوهرتز است این فرکانس برابر ۸ کیلوهرتز باید باشد.

این فرکانس خاص را فرکانس نمونه‌برداری نایکوئیست می‌نامند. برای کاربردهای عملی نرخ ۲/۲ مورد استفاده قرار می‌گیرد تا داده‌ها دارای افزونگی (Redundancy) کافی باشند. این فرکانس در واقع دو برابر ماکزیمم فرکانس سیگنال آنالوگ است.



رسیدن فیبر نوری به در منازل در انتظار تجهیزات


معاون طرح و توسعه مخابرات استان تهران در تشریح برنامه‌های بر بستر فیبر نوری مخابرات استان تهران گفته بود که در حال حاضر پروژه GPON آغاز شده و در دو منطقه تهران در حال اجرا است و در صورت خرید تجهیزات در حجم وسیع‌تر، این پروژه در مناطق وسیع‌تری از تهران آغاز خواهد شد.

به گزارش ایسنا، سمیع‌الله صادقی سال گذشته گفته بود مخابرات استان تهران با اجرای شبکه GPON ، شبکه دسترسی مخابراتی را از کابل‌های فیبر نوری سوق می‌دهد.

وی با اشاره به در دستور کار بودن این طرح بیان کرد: این طرح مشابهت‌هایی با طرح FTTX دارد که در آن، فیبرنوری به سمت خانه‌ها نزدیک می‌شود و استفاده از کابل مسی کاهش می‌یابد.

صادقی با تأکید بر تأثیرگذاری طول کابل مسی بر کیفیت ارتباطات گفته بود: درصددیم دسترسی از کابل مسی به سمت فیبر کاهش یابد و اکنون این طرح در مناطق 2 و 8 در حال بهره برداری است.

اما معاون طرح و توسعه مخابرات استان تهران در سال جاری درباره‌ وضعیت فیبر نوری کشیده شده در استان تهران و اشاره به توسعه‌ شبکه فیبرنوری برای ساختمان‌ها و مراکز مسکونی به خبرنگار ایسنا گفت: در حال حاضر فیبرنوری از نزدیکی منازل می‌گذرد ولی هنوز به داخل آپارتمان‌ها راه نیافته است و باید در داخل ساختمان به ویژه ساختمان‌های در حال ساخت مد نظر قرار بگیرد.

صادقی بیان کرد که در چند منطقه، همچون مناطقی از بومهن، شبکه‌ جدید را با هزینه‌ فیبرنوری سامان دادیم و در محل‌هایی نیز توسعه شبکه داریم و طراحی بر اساس فیبرنوری بوده و در حال برگرداندن کابل‌ها برای مشترکان هستیم.

*راه‌اندازی FTTX در نیمه دوم سال

به گفته مسئولان هنوز فیبرنوری به منازل افراد راه نیافته اما آمادگی راه‌اندازی به صورت FTTH ( داخل ساختمان) وجود دارد.

صادقی از طرح بزرگ منطقه 2 تهران در نیمه دوم سال خبر داد و افزوده بود: فیبر در مراکزی از منطقه 2 که پیش شماره آنها با عدد دو شروع می‌شود تا حدودی کشیده شده و تجهیزات آنها در حال آماده شدن است.

پس از این‌که فیبر نوری برای منازل مشترکان کشیده شود می‌توانند از سرویس‌های مختلفی بهره ببرند و حتی برای اینترنت با سرعتی از 128 تا 100 مگ را درخواست کنند.

اما قائم مقام مدیر عامل شرکت مخابرات استان تهران در توضیح توسعه شبکه کابل با فیبرنوری به ایسنا، بیان کرد که کابل‌های مسی در حال جمع‌آوری است و کافوهای معمولی جمع می‌شوند و فیبرنوری جایگزین آن می شود.

قائم مقام مدیر عامل شرکت مخابرات استان تهران، فیبرنوری در استان تهران را 10 هزار و 293 کیلومتر اعلام کرد که هشت هزار و 952 کیلومتر آن در استان تهران و هزار و 341 کیلومتر در استان البرز کشیده شده است.

توسعه این شبکه هزینه‌های کمتری را برای مخابرات خواهد داشت و با فیبرنوری نیاز بیشتری از مردم رسیدگی می‌شود و در حال حاضر در شبکه‌های دسترسی ارتباط بین مراکز مسیرهای پشتیبان و ارتباط بین شهرستان‌های استان از فیبر نوری استفاده می‌شود. شبکه‌های بین استانی با فیبرنوری است که نسبت به کابل‌های مسی هزینه کمتری را به دنبال دارد و در اختیار ارتباطات زیرساخت است.

به گزارش ایسنا، طرح توسعه شبکه کابل‌های مخابرات حدود دوسال است در حال انجام است و از سال گذشته موضوع کاهش کابل‌های مسی و افزایش ارائه خدمات از طریق فیبر نوری بیشتر مطرح شده است ، اما موضوع حائز اهمیت برای افزایش سرعت اینترنت و ارائه خدمات با کیفیت بهتر منوط به گسترش فیبر نوری است که طبق اظهارات مسئولان مخابرات از سال گذشته تا کنون تنها دو منطقه تهران را تحت پوشش فیبر نوری قرار داده است.

منبع : www.ICTna.ir

دستیابی به سرعت ۵۷٫۶ ترابیت در ثانیه بر بستر فیبر نوری


شرکت نوکیا-زیمنس به همراه کنسرسیومی متشکل از چند موسسه تحقیق و توسعه، موفق به ارائه رکورد جدیدی در افزایش ظرفیت انتقال اطلاعات توسط نور بر بستر فیبر نوری چند حالته به صورت تجاری شده است.

به گزارش آژانس خبری صنعت ارتباطات (سینا) در حالی که سرعت کنونی انتقال اطلاعات نوری به صورت تجاری ۹٫۶ ترابیت در ثانیه است، با افزایش ۶ برابری سرعت انتقال اطلاعات نوری به سرعت ۵۷٫۶ ترابیت در ثانیه رسیده است.

در این تکنیک از spatial multiplexing بر بستر فیبر نوری چند حالته استفاده شده است و این افزایش ظرفیت در کنفرانس مخابرات نوری اروپا (ECOC) مورد تأیید قرار گرفته است.

به گفته مدیر تحقیق و توسعه شبکه‌های نوری شرکت نوکیا-زیمنس، با این میزان سرعت انتقال اطلاعات می‌توان روی یک فیبر نوری دو برابر ظرفیت مورد نیاز جمعیت ۷ میلیاردی جهان برای برقراری تماس تلفنی همزمان را تحت پوشش قرار داد اما این ابتدای راه است و تا سال ۲۰۲۰ ما قادر به افزایش ۱۰۰ برابری این ظرفیت خواهیم بود. این بدان معناست که یک فیبر نوری ظرفیت لازم برای انتقال ۴۰ میلیون کانال تلویزیونی همزمان را دارد.

علاوه بر این انتظار می‌رود استفاده از تکنولوژی spatial multiplexing تأثیر زیادی بر اقتصاد جهانی خواهد داشت. به عنوان مثال شرکت‌های تجاری که از فرکانس بالا استفاده می‌کنند و به ارتباطات سریع دیتا متکی هستند، با کاهش تأخیر اطلاعات نوری سودآوری بیشتری خواهند داشت.

دستیابی به این تکنولوژی توسط کنسرسیوم ModeGap صورت گرفته است که شامل NSN، دانشگاه Southampton و دانشگاه صنعتی Eindhoven و چند شرکت دیگر است.

بخشی از سرمایه‌گذاری در این پروژه توسط اتحادیه اروپا و تحت برنامه هفتم این اتحادیه صورت گرفته است و جزئیات فنی این پروژه در کنفرانس مخابرات نوری اروپا (ECOC) در آمستردام ارائه شد.

منبع : www.ICTna.ir

تصاویر دیده نشده از دیتا سنترهای گوگل

گوگل یک پنجره مجازی به سوی دیتا سنترهای مرموز و پنهانی اش باز کرده است ؛

اینجا مارپیچ‌هایی از جست‌وجوهای اینترنت کاربران جهان وجود دارند.

ادامه مطلب ...

مایکروسافت: دست از سر ویندوز XP بردارید




مایکروسافت در تازه‌ترین گزارش امنیتی خود

توصیه‌های امنیتی متنوعی را خطاب به کاربران

نرم‌افزارها و سیستم عامل‌های ساخت این

شرکت ارائه کرده است.
ادامه مطلب ...

مختل کننده‌ی تلفن‌های همراه

مختل کننده‌ی تلفن‌های همراه

ادامه مطلب ...

افزایش ارزش تراکنش های پرداخت موبایل از طریق NFC

مجموع ارزش تراکنش های پرداخت موبایل از طریق NFC از ۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۲ به ۱۹۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ افزایش می یابد.
به گزارش آژانس خبری صنعت ارتباطات (سینا)، موسسه تحقیقاتی ABI پیش بینی کرده است این رقم تا سال ۲۰۱۶ به ۱۰۰ میلیارد دلار برسد.
این تحقیق پیش بینی کرده است که پرداخت های تلفن همراه و همگرایی میان انواع روش های پرداخت شامل P2P و آنلاین از طریق NFC گوشی های همراه، موتور محرکه این بازار خواهد بود و شامل خرده فروش و فروش بلیت نیز می شود.
محققان بر این باورند که حمل و نقل و بلیت فروشی نخستین بازاری خواهد بود که از این همگرایی سود خواهد برد و پیش بینی می شود ۲۷ درصد از تمامی گوشی های مجهز به NFC تا سال ۲۰۱۷ از برنامه کاربردی بلیت های بدون تماس برخوردار شوند.

منبع : www.ICTna.ir